Urządzenia kuchenne dla gastronomii

0
46
Potrzebujesz ok. 3 min. aby przeczytać ten wpis

Artykuł sponsorowany

Jaki urządzenia gastronomiczne wybrać do swojego lokalu? To pytanie zadaje sobie każdy właściciel restauracji przy ustalaniu profilu działalności i kompletowaniu wyposażenia. Sprawdź, jakie rozwiązania cieszą się dużą popularnością, ponieważ ułatwiają i przyspieszają przygotowywanie potraw.

Rozpoczynanie działalności w branży gastronomicznej wiąże się z wieloma wyzwaniami. Na początek należy zadbać o odpowiednie wyposażenie zaplecza, które pozwoli na wygodne i bezpieczne przygotowywanie posiłków dla klientów. Warto postawić na profesjonalne urządzenia, które zostały zaprojektowane z myślą o intensywnym, codziennym użytkowaniu w lokalach gastronomicznych. 

Urządzenia do grillowania

Dużą popularnością, zwłaszcza w sezonie letnim, cieszą się grille gazowe i elektryczne, umożliwiające serwowanie gościom aromatycznych mięs, warzyw, ryb i serów. Grill gazowy pozwala na większą kontrolę nad temperaturą urządzenia, wyższy komfort pracy i zapewnia łatwiejszą obsługę w porównaniu ze standardowymi grillami na węgiel. Restauracje z grillem oferują dania, których klienci zwykle nie mogą przyrządzić samodzielnie w domu, a do tego stanowią ciekawą alternatywę dla powszechnych pizzerii czy dań kuchni polskiej.

Frytownice gastronomiczne 

Warto inwestować w profesjonalne urządzenia, które będą gwarancją bezpiecznej pracy kucharzy, a także będą mogły być użytkowane przez lata. Nowoczesne frytownice umożliwiają szybkie przygotowanie frytek, a także drobiu, owoców morza czy panierowanych warzyw. Niektóre modele mogą służyć również do smażenia pączków oraz przygotowania innych wypieków. Frytownice, zapewniające wysoką temperaturę smażenia, są dobrym wyborem, ponieważ sprawiają, że do środka potrawy przedostaje się zdecydowanie mniej oleju czy frytury.

Gofrownica 

Przygotowanie gofrów jest bardzo proste, a ich serwowanie może zapewnić Ci wielu nowych klientów. Puszyste, chrupiące i jeszcze ciepłe gofry można podawać zarówno na słodko, jak i na słono jako alternatywę dla standardowych naleśników czy pankejków. Ten punkt menu świetnie sprawdzi się zwłaszcza w lokalach gastronomicznych serwujących śniadania i lekkie lunche. Na stronie smartgast.pl znajdziesz zarówno klasyczne gofrownice, jak i nowoczesne urządzenia umożliwiające przygotowanie gofrów belgijskich, w kształcie serduszek, na patyku czy kilku gofrów jednocześnie. Warto zainwestować w urządzenie wykonane z wytrzymałego i odpornego na zarysowania żeliwa, które gwarantuje utrzymanie odpowiedniej temperatury przez długi czas, a także chroni przed przywieraniem ciasta do powierzchni gofrownicy.

Zdjęcie główne: pexels.com/Backen.de

Marta Marek

Zostaw komentarz

Więcej newsów